Eberhard Hipp este decorat cu Premiul European de Securitate pentru Autovehicule Comerciale

Distinctie de onoare pentru „excelente realizări ingineresti“ în domeniul sigurantei vehiculelor comerciale

Inginerului Eberhard Hipp (63 ani), responsabil al diviziei centrale de cercetare la MAN Truck & Bus AG, i-a fost decernat Premiul European de Securitate pentru autovehicule comerciale la cel de-al 8-lea simpozion DEKRA „Siguranta Vehiculelor Comerciale“.

„Eberhard Hipp obtine distinctia pentru realizări ingineresti excelente în domeniul dezvoltării autovehiculelor comerciale, ceea ce a dus la o crestere considerabilă a sigurantei active si pasive în trafic“, declară Prof. Egon-
Christian von Glasner, Presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul si Analiza Accidentelor, în discursul său de felicitare.

Sub conducerea lui Eberhard Hipp au fost promovate intens activitătile din domeniile: dinamica în trafic, simulare, asistenta conducătorilor auto si în special siguranta activă a camioanelor de mare tonaj si a autobuzelor, în vederea evitării accidentelor.

Premiul este oferit în acest an pentru a 22-a oară de către Asociatia Europeană pentru Studiul si Analiza Accidentelor si de Consiliul German pentru Siguranta în Trafic si DEKRA, pentru inovatii tehnice deosebite sau
pentru a marca opera de o viată, a unor persoane care s-au evidentiat în mod deosebit în promovarea sigurantei autovehiculelor comerciale.

Clemens Klinke, membru al conducerii DEKRA, explică: „Premiul European pentru Siguranta Autovehiculelor Comerciale este acordat si în acest an unui specialist care prin activitătile sale exceptionale în domeniul tehnicii autovehiculelor comerciale a contribuit intensiv la dezvoltarea pozitivă a statisticii accidentelor autovehiculelor comerciale.“

Christian Kellner, manager general al DVR, a apreciat realizările lui Eberhard Hipp declarând: „Împreună cu membrii săi, DVR se implică vehement pentru a reduce in continuare drastic numărul si urmările accidentelor. Eberhard Hipp a contribuit esential la acest obiectiv.“

După finalizarea studiilor sale în ingineria transporturilor, Hipp a lucrat la început în calitate de colaborator stiintific la universitatea din Stuttgart, după care s-a alăturat în anul 1978 echipei MAN Nutzfahrzeuge AG. În domeniul cercetării Hipp s-a ocupat ani de-a rândul cu teme legate de tehnica traficului si a sistemelor.

Din anul 2001 Hipp conduce divizia centrală de cercetare, a MAN Truck & Bus AG, focusată pe angrenaje alternative si combustibili, concepte si dinamica vehiculelor, simulări, asistentă în trafic si siguranta activă, precum si dezvoltare de prototipuri.

Reclame

About ALT


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: