Lufthansa a transportat cu pana la 15% mai multi pasageri din Romania

În 2011, Lufthansa a transportat în jur de 680.000 pasageri pe rute între România şi hub-urile sale din Germania – Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 15 la sută faţă de anul anterior. Numărul pasagerilor transportaţi de Lufthansa Group, inclusiv partenerii săi Austrian Airlines şi SWISS, a depăşit 1,1 milioane, fiind astfel cu 15% mai mare decât în 2010.

La nivel mondial, un total de 106,3 milioane pasageri au ales să zboare cu Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, bmi şi Germanwings. Aceasta echivalează cu o creştere de 7,5 la sută comparativ cu anul anterior. Un total de 65,5 milioane pasageri au zburat cu avioane Lufthansa în 2011.

SWISS a transportat aproximativ 16,4 milioane pasageri; numărul de pasageri Austrian Airlines a atins 11,3 milioane; în jur de 5,7 milioane pasageri au ales să zboare cu bmi, iar Germanwings a avut aproximativ 7,5 milioane pasageri.

“Suntem foarte bucuroşi să vedem o creştere atât de importantă pe piaţa din România. O creştere a numărului de pasageri de peste 20 de procente înseamnă că am absorbit capacitatea suplimentată în 2011, ceea ce a dus la un grad de încărcare mai mare şi profitabilitate mai bună. Mai mult, această evoluţie evidenţiază succesul constant pe care l-am înregistrat pe această piaţă în ultimii ani”, a spus Ofer Kisch, General Manager Europa Centrală şi de Est, Lufthansa Group.

“Datorită creşterii evidente peste nivelul de evoluţie al pieţei, am reuşit să obţinem cotă de piaţă mai mare şi să ne întărim în mod sustenabil poziţia în România”, a adăugat el. “Acest lucru demonstrează faptul că investiţiile noastre continue în produsele şi serviciile pe care le oferim aduc rezultate, iar clienţii noştri apreciază efortul nostru de îmbunătăţire a acestora.”

După ce a intrat în serviciu Airbus A380 aeronava-amiral a flotei, Lufthansa va fi clientul de lansare al Boeing 747-8  care va fi livrat în cursul acestui an. Vom oferi astfel clienţilor un nou nivel pentru Business Class, precum şi un First Class exclusiv şi o clasă Economy inovatoare.

Alături de partenerii săi Austrian Airlines şi SWISS, Lufthansa Group a crescut cu 15 procente numărul de pasageri transportaţi, devenind astfel cea mai importantă reţea de operatori aerieni internaţionali din România. “Astăzi, majoritatea românilor va alege o linie aeriană din Lufthansa Group pentru a călători pe distanţe lungi”, a spus Kisch.

Program de extindere pentru România

Cel mai important operator din Europa va continua să investească pe piaţa românească şi pe parcursul acestui an. Începând cu luna iunie, Lufthansa va oferi patru zboruri săptămânale directe de la Bucureşti la noul aeroport din Berlin (BER).

Lufthansa îşi va creşte semnificativ prezenţa în capitala germană printr-o capacitate cu 40 la sută mai mare şi prin investirea a peste 60 milioane de euro în cele 35 de aeronave care vor fi livrate până atunci. Mai mult, din 25 martie Lufthansa îşi va dubla serviciile de la Sibiu la Munchen la două zboruri pe zi, ceea ce va îmbunătăţi semnificativ conexiunile dintre Transilvania şi reţeaua globală Lufthansa. Aeroportul din Munchen oferă avantaje excelente şi servicii de transfer eficiente.

De asemenea, tot din 25 martie, SWISS va avea două zboruri zilnice de la Bucureşti la Zurich. Noile intervale de operare, inclusiv cel existent, îmbunătăţesc accesul la reţeaua globală de peste 70 de destinaţii pe care o deţine SWISS. Astfel, destinaţii precum New York, Paris sau Londra vor putea fi accesate mai rapid din Bucureşti.

„Faptul că, în pofida tendinţei globale, Lufthansa Group investeşte în România dovedeşte importanţa pe care o are această piaţă pentru companie”, a conchis Ofer Kisch.

Noul General Manager în România

Lufthansa a anunţat astăzi numirea lui Patrick Artiel în poziţia de General Manager Passenger Sales – Lufthansa România & Moldova. Ofer Kisch a comentat: “Îi urăm bun venit lui Patrick Artiel în noua sa poziţie în cadrul Lufthansa România.

Sunt sigur că Patrick va fi bucuros să răspundă noilor provocări şi că va contribui la succesul companiei noastre într-una dintre cele mai importante şi mai active pieţe din regiunea central şi est-europeană.” Din această poziţie, Artiel va superviza activităţile de vânzări şi marketing pentru companiile Lufthansa şi Swiss International Air Lines în România şi Moldova.

Artiel îi succede lui Stefan Versemann, care a preluat poziţia de General Manager pentru Republica Azerbaijan şi Turkmenistan.

Reclame

About ALT


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: