Daimler Trucks si Buses au o crestere de 9% in primele 6 luni din 2011!


Divizia Daimler Trucks a înregistrat o creştere de 9% a vânzărilor de unităţi, până la 91.500 (T2 2010: 83.800) şi a obţinut o creştere de 14% a veniturilor, până la 6,6 miliarde de euro (T2 2010: 5,9 miliarde de euro).

Divizia a înregistrat un profit EBIT de 474 milioane de euro (T2 2010: 300 de milioane de euro) şi un profit din vânzări de 7,1% (T2 2010: 5,1%). Creşterea câştigurilor se datorează în primul rând unei creşteri semnificative reînnoite a vânzărilor de unităţi în Europa şi Statele Unite.

A existat un impact reactiv negativ asupra câştigurilor aferente celui de-al doilea trimestru, cauzat de costurile crescute ale materiei prime şi cheltuielile în avans pentru ofensiva actuală de produse. Câştigurile Diviziei Trucks Asia au fost reduse de către scăderile vânzărilor şi ale veniturilor, cauzate în principal de dezastrul natural din Japonia.

Vânzările Mercedes-Benz Vans au crescut cu 14% la 68.000 de autovehicule (T2 2010: 59.400). Veniturile de 2,2 miliarde de euro au fost de asemenea mai ridicate decât cele aferente trimestrului corespondent al anului anterior (T2 2010: 2 miliarde de euro).
Divizia a înregistrat un profit EBIT de 206 de milioane de euro (T2 2010: 127 de milioane de euro), iar profiturile din vânzări au crescut cu 9,2%, faţă de 6,4% în trimestrul al doilea al anului anterior.

Factorii principali din spatele acestei dezvoltări au fost revenirea în curs de desfăşurare a pieţei şi creşterea semnificativă a vânzărilor de unităţi, în special în Germania şi în Statele Unite. Reacţia excelentă a pieţei faţă de modelele noii generaţii de Vito şi Viano a avut o contribuţie majoră. Câştigurile au fost de asemenea influenţate pozitiv de către îmbunătăţirile susţinute ale eficienţei şi de către o mai bună determinare a preţurilor. Pe de altă parte, profitul EBIT al diviziei a fost influenţat negativ de costurile ridicate ale mariei prime.

Divizia Daimler Buses a vândut, în al doilea trimestru, 10.600 de autobuze şi saşiuri pentru autobuze, în întreaga lume (T2 2010:10.800). Profitul de 1,17 miliarde de euro a fost uşor mai scăzut decât profitul din aceeaşi perioadă a anului trecut (T2 2010: 1,21 miliarde de euro).

Profitul EBIT al diviziei, de 61 de milioane de euro, nu se ridică la nivelul câştigurilor foarte bune, aferente anului trecut (T2 2010:79 de milioane de euro). Profiturile din vânzări ale diviziei au reprezentat un procent de 5,2% (T2 2010:6,6%).

Această scădere a câştigurilor a fost cauzată în Europa de vânzările reduse de unităţi în cazul autobuzelor complet dotate, scădere ce nu a putut fi compensată de dezvoltarea pozitivă a activităţilor comerciale din America Latină şi Turcia. Efectele negative ale ratei de schimb valutar s-au constituit de asemenea într-un factor adiţional al acestei scăderi.

Volumul de contracte privind finanţarea vânzărilor şi activităţile comerciale de leasing ale Diviziei Daimler Financial Services, în valoare de 63,1 miliarde de euro la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, a fost uşor mai scăzut decât la sfârşitul anului 2010 (-1%). Ajustat pentru efectele ratei de schimb valutar, volumul de contracte al diviziei a crescut cu pînă la 3%. Noi activităţi comerciale în valoare de la 8,4 miliarde de euro au înregistrat un profit cu 7% mai ridicat decât în acelaşi trimestru al anului precedent.

Profitul EBIT al diviziei, de 340 de milioane de euro, a fost în mod substanţial mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului trecut (T2 2010:171 de milioane de euro). Creşterea câştigurilor s-a datorat în principal rezervelor de risc scăzute şi marjelor de dobândă îmbunătăţite.

Perspective

Având în vedere performanţa ce a depăşit anticipările pentru prima jumătate a anului 2011 şi cererea actuală a pieţei, Grupul Daimler urmăreşte acum obţinerea unui profit EBIT din activităţile comerciale în desfăşurare în 2011 care să se plaseze peste anticipările anterioare şi să depăşească semnificativ nivelul anului 2010.

Evoluţiile din primele două trimestre au demonstrat faptul că Grupul continuă să facă progrese stabile şi susţinute în direcţia atingerii ratelor de rentabilitate fixate, începând cu anul 2013. Aceste rate fixate de rentabilitate sunt de 10% pentru Mercedes-Benz Cars, de 8% pentru Daimler Trucks, de 9% pentru Mercedes-Benz Vans şi de 6% pentru Daimler Buses; rentabilitatea fixată a capitalurilor proprii pentru Daimler Financial este de 17%.

Pe baza planificărilor diviziilor, Daimler anticipează să atingă o nouă creştere a veniturilor grupului, cu mult peste 100 de miliarde de euro pentru întregul an 2011. Creşterea ar trebui să fie determinată de către toate diviziile de autovehicule.

De asemenea, totalul vânzărilor de unităţi va creşte semnificativ (2010: 1,9 milioane de vehicule). Daimler anticipează că vânzările de unităţi pentru toate diviziile vor fi mai mari în trimestrele al treilea şi al patrulea ale anului curent decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Având în vedere continuarea unor perspective bune ale pieţei, în combinaţie cu numeroasele modificări aduse modelelor şi cu produsele noi, Mercedes-Benz Cars estimează că marca Mercedes-Benz va înregistra o creştere a vânzărilor de unităţi până la un nou record în 2011. Datorită gamei actualizate şi competitive de modele, divizia va profita, de asemenea, în anul 2011, de o cerere puternică pentru numeroase modele noi în segmentul C-Class si de continuarea succesului pe piaţă al Clasei S.

Noua generaţie a Clasei C sedan şi break şi noul SLK roadster furnizează, de la sfârşitul lunii martie 2011, un impuls adiţional al vânzărilor. Livrările Clasei C coupé au început în iunie, urmate de noul model al Clasei M în septembrie şi de versiunea roadster a Mercedes-Benz SLS AMG în trimestrul al patrulea. În noiembrie va fi lansată noua Clasă B – primul dintre patru noi modele din segmentul automobilelor compacte.

În ceea ce priveşte motoarele, Daimler va introduce motoarele sale de patru, şase şi opt cilindri, cu un consum extrem de eficient şi tehnologia eco-start-stop, reducând în continuare emisiile de CO2 ale flotei. Odată cu noua generaţie a Clasei C, de exemplu, modelul C 220 CDI este disponibil cu un consum de combustibil de doar 4,4 litri/100 de km şi emisii de CO2 de 117 grame per kilometru.

Pentru brand-ul smart, divizia anticipează vânzări de unităţi la aproximativ acelaşi nivel din 2010, datorită disponibilităţii complete a noii generaţii de smart fortwo.

Daimler Trucks va înregistra o creştere solidă a vânzărilor în comparaţie cu 2010. Datorită ascensiunii economice, divizia anticipează rate de creştere încurajatoare în cele mai multe dintre pieţele sale de bază. In Europa de Vest, aceasta va profita de creşterea rapidă a pieţei şi va continua să ocupe poziţia de lider în segmentele de mediu şi mare tonaj. Divizia ocupă, de asemenea, poziţia de lider de piaţă în Clasele 6 – 8 din piaţa dinamică, în expansiune, a camioanelor în regiunea NAFTA.

Efectele cutremurului au încă impact asupra vânzărilor de unităţi din Japonia, deşi Trucks Asia a primit un număr mare de comenzi înregistrate. Acest lucru anticipează o stabilizare a pieţei acestei regiuni în a doua jumătate a anului. Divizia îşi va îmbunătăţi în continuare poziţia în alte părţi ale Asiei, în special în China şi pe alte pieţe emergente cu rate ridicate de creştere.

Estimările sunt suţinute de comenzile actuale, în continuă creştere: În prima jumătate a anului 2011, Daimler Trucks a înregistrat comenzi pentru 240.200 de camioane. Acesta este cel mai mare volum de comenzi înregistrat din anul record 2006, reprezentând cu 42% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior. Vânzările de unităţi în a doua jumătate a anului 2011 sunt, prin urmare, preconizate să depăşească vânzările de unităţi afişate în prima jumătate a anului.

Datorită redresării continue a pieţei, Mercedes-Benz Vans aşteaptă, de asemenea, să înregistreze o creştere a vânzărilor de unităţi pe pieţele cheie, de-a lungul anului 2011. În Europa de Vest, divizia îşi va susţine poziţia de lider de piaţă pentru camioane de dimensiuni medii şi mari şi va participa la dezvoltarea pieţei. Creşteri semnificative ale vânzărilor de unităţi sunt prevăzute în Statele Unite ale Americii şi China – de asemenea datorate lansării noului Sprinter. Capacităţile crescute de producţie din Argentina vor impulsiona şi ele creşterea vânzărilor.

Daimler Buses preconizează că va vinde peste 40.000 de autobuze complet dotate şi şasiuri de autobuze în anul 2011, cu toate că acest volum ridicat de vânzări se va datora exclusiv evoluţiei pozitive a vânzărilor de şasiuri în America Latină. În Europa de Vest şi America de Nord evoluţia activităţilor comerciale cu autobuze complet dotate se aşteaptă să rămână redusă.

Reclame

About ALT


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: